Haal stress uit de bouw!

Komt stress voor in de bouw?

Jazeker. Op zich niet zo gek. Immers, elk bouwproject is anders, met andere medewerkers, onderaannemers, leveranciers, overheden en niet te vergeten andere opdrachtgevers. Dat geeft soms onverwachte situaties en vaak ook de nodige druk op de planning.


Stress-signalen

Geen dag hetzelfde, klinkt als een afwisselende en uitdagende baan. Dat lijkt leuk, maar veel hectiek en spanning kan ook leiden tot stress. Maar liefst 70% van het bouwplaatspersoneel, waaronder uitvoerders, heeft wel eens last van stress. Een verontrustend percentage dat vraagt om maatregelen. Immers, het is belangrijk dat werknemers in de bouwnijverheid gezond en met plezier hun werk kunnen doen.

Als je voortdurend onder stress werkt en onvoldoende tijd neemt voor herstel, kan je roofbouw plegen op je lichaam. Hoe weet je nu of je last hebt van stress, hoe herken je de signalen en wat kun je zelf doen om stress tegen te gaan?

Lees meer over stress-signalen.


Gratis advies en begeleiding

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouwnijverheid hebben in de CAO een afspraak gemaakt voor UTA-werknemers. UTA-werknemers met te veel werkdruk en stress kunnen terecht bij CSR Centrum voor gratis advies en begeleiding bij stress en stressklachten, en verzorgt persoonlijke begeleiding op maat.

Lees meer over advies en begeleiding.